
ONLINE ÓRÁK
ZOOM-ON
VISSZANÉZHETŐ TANANYAG
KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
RUGALMAS
TANULÁS
A szakács a konyhatechnológia területén magasan képzett szakember, aki hideg- és melegkonyhai ételeket készít, tálal és a konyha működését irányítja. Az ő feladata az étkezési lehetőségek biztosítása, az étel ízletes és étvágygerjesztő elkészítése, valamint a munkaterület rendjének fenntartása. A szakács szaktudásának köszönhetően képes különböző étkezési igényeknek megfelelni, az étlapokat összeállítani, és biztosítani a minőséget.
A legjellemzőbb feladatok:
Konyhatechnológiai tevékenységek: Hideg- és melegkonyhai ételek készítése, tálalás.
Üzletvezetés koordinálása: A konyha gazdasági szempontjainak figyelembevétele, raktárkészlet nyomon követése, árurendelés és áruátvétel felügyelete.
Raktározás és készletellenőrzés: A konyha alapanyagkészletének figyelemmel kísérése, raktározás felügyelete.
Munkaszervezés: Munkabeosztás készítése, feladatkiosztás, a konyhai csapat irányítása.
Konyhai etikett és erkölcsi normák betartása: A konyhai munkavégzéshez szükséges szabályok és normák betartatása, felelősségteljes munkavégzés.
A szakács munkája kreativitást, jó szervezőképességet, valamint problémamegoldó képességeket igényel. Felelősségteljesen irányítja a beosztottakat, fenntartja a rendet és magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.
A szakmához rendelt FEOR szám: 5134 – Szakács
A képzés a Tett Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium szervezésében indul, OM azonosító:200766
Szakmajegyzék száma:
4 1013 23 05